Evropská geografická asociace

Evropská geografická asociace

 

Užívej si studentský život a poznávej spolužáky v Praze, ale také cestuj a poznávej studenty geografie z celé Evropy. S EGEA můžeš obojí! Obohatí tě to na celý život.

EGEA je Evropská geografická asociace, která tvoří síť studentů v Evropě za účelem výměny poznatků a informací mezi studenty geografie a mladými geografy. K dosažení tohoto cíle EGEA pořádá kongresy, semináře, výměny studentů, hostí zahraniční studenty a vydává časopis.

EGEA Praha organizuje různorodé akce pro setkávání pražských studentů a naši členové se pravidelně účastní zahraničních akcí, pořádaných jinými entitami. Členem EGEA se může stát každý, koho zajímá geografie, rád cestuje a chce být aktivní doma i v Evropě. Stačí nás kontaktovat na e-mailu praha@egea.eu, napsat nám na našem Facebooku nebo přijít na nějakou naši akci 🙂

V současné době organizujeme na lokální úrovni (tj. pro studenty geografie na Přírodovědecké fakultě UK a fakultní veřejnost) neformální posezení s odborníky z našich geografických kateder (cyklus Besedy s geografy) a cestovatelská promítání a posezení nazvané Geografové na cestách. Déle příležitostně organizujeme výlety, přednášky externích odborníků či exkurze.

Česká geografická společnost